Μια πρωτοφανής ενέργεια σημειώθηκε στη Λευκωσία σε βάρος του συνεργάτη του Tvxs και της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», Γιώργου Πήττα, μετά από τη σειρά ρατσιστικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα σε βάρος μεταναστών.

Ads

Ο κ. Πήττας βρήκε το πρωί της Δευτέρας το πίσω δεξί τζάμι του αυτοκινήτου του θρυμματισμένο και μέσα σε αυτό υπήρχε μια κόλλα που ανέγραφε με μεγάλα γράμματα «Η επόμενη φορά θα είναι στο κεφάλι σου, ανθέλληνα». Η φράση ήταν γραμμένη ανορθόγραφα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τη λέξη κεφάλι να είναι γραμμένη «κεφάλη» και τη λέξη ανθέλληνας να είναι γραμμένη «ανθέληνας». Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Πήττας ανάρτησε το σημείωμα στο facebook όπως ακριβώς ήταν γραμμένο για να καταδείξει «την απόλυτη ανορθογραφία και ασχετοσύνη των δήθεν Ελληναράδων με ότι οτιδήποτε είναι πραγματικά ελληνικό».

Σχετικά με το σημείωμα ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα την οργή των δραστών να προκάλεσε το άρθρο του στο Tvxs και τhn εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο «Πεθαίνω σαν χώρα» το περασμένο Σάββατο, στο οποίο εξέφρασε τις απόψεις του για το «πώς έφτασε η ελληνική κοινωνία να κατακερματιστεί σε τόσες μυριάδες κομμάτια, για να φτάσουμε αυτή τη στιγμή στο σημείο να περιφέρεται ανενόχλητη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής και να κάνει πογκρόμ τόσο κατά των ανυπεράσπιστων μεταναστών, όσο και σε οτιδήποτε το διαφορετικό».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν τον φόβισε η συγκεκριμένη ενέργεια, ο κ. Πίττας απάντησε ότι ασφαλώς φοβήθηκε, ωστόσο, σημείωσε ότι αν νικηθεί από το φόβο, θα πρέπει να σταματήσει να γράφει ελεύθερα. Δεν προέβη πάντως σε καταγγελία στην αστυνομία και ούτε πρόκειται να το κάνει καθώς θεωρεί ότι το ζήτημα αφορά την κοινωνία των πολιτών κι όχι τις διωκτικές αρχές.

Ads