Ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης διαψεύδει ότι υποβλήθηκε στην ηγεσία επίσημο αίτημα για συνάντηση με τους κρατούμενους, αριθμός εκ των οποίων διαμαρτύρεται για τις συνθήκες στις φυλακές και απέχει από το συσσίτιο.

Ads

«Δημιουργούνται απορίες για το πώς ένα αίτημα συνάντησης κάποιων φερομένων ως εκπροσώπων των κρατουμένων, που δεν γνωρίζουμε πως επιλέχθηκαν, δεν υποβλήθηκε στο υπουργείο, αλλά διατυπώθηκε μόνον μέσω εφημερίδων», αναφέρεται, στον απόηχο σχετικών δημοσιευμάτων.

Επί της ουσίας, το υπουργείο σημειώνει πως δεν μπορούν να ικανοποιηθούν αιτήματα όπως να ισοδυναμούν οι ποινές ισόβιας κάθειρξης με ελάχιστο χρόνο έκτισης 12 ετών.

«Άλλα αιτήματα, όπως τα θέματα των αδειών, των πειθαρχικών ποινών κ.λπ., έχουν σοβαρή βάση και το υπουργείο τα αντιμετωπίζει με θετική διάθεση και στο πλαίσιο του συστηματικού νομοπαρασκευαστικού έργου, ενώ είναι σίγουρο πως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που επεξεργάζεται το υπουργείο υπερβαίνουν σε προοδευτικότητα ακόμα και αυτά τα αιτήματα των κρατουμένων», προστίθεται.

Ads