Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ads

«Η Δημοκρατική Συμμαχία αντιλαμβανόμενη τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι η πρόεδρος Ντόρα Μπακογιάννη να υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, ενώ οι βουλευτές του κόμματος είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν χωρίς κομματική πειθαρχία, καθώς, άλλωστε, ήδη ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης έχει ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ότι θα ψηφίσει «παρών».

Επιπλέον, η Δημοκρατική Συμμαχία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει το θάρρος να εφαρμόσει μια πολιτική περιορισμού του κράτους και της παρέμβασής του στην οικονομία και «αρνείται να συγκρουσθεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ». Επισημαίνει δε ότι η διάσωση της οικονομίας επιβάλλει την επόμενη πενταετία να ακολουθηθεί μια συγκροτημένη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής με έμφαση στον περιορισμό του κράτους ύψους 29 δισ. ευρώ.

Ads

Παράλληλα, η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τον πολιτικό κόσμο να πει την αλήθεια και να δημιουργηθούν συνθήκες εθνικής συνεννόησης και με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να υιοθετηθεί η βασική πρόταση του εναλλακτικού μεσοπρόθεσμου προγράμματός της, που κατέθεσε στην Ευρώπη και υιοθέτησε η ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, έτσι ώστε να αλλάξει η σχέση εσόδων και δαπανών, ρίχνοντας το βάρος στις δαπάνες κατά τα 2/3 και το 1/3 στα έσοδα.