Εθελοντές θα φυλάνε βάρδιες στη δασική περιοχή της Αν. Αττικής, που εκτείνεται στα όρια του Δήμου Μαραθώνα. Μαζί με ομαδάρχες της οργάνωσης «Ελιξ» θα αναλάβουν, επιπλέον, τον καθαρισμό αλλά και την ενημέρωση των λουομένων στις παραλίες της Ν. Μάκρης.

Ads

Το πρόγραμμα προστασίας των δασών και παραλιών της ΜΚΟ «Ελιξ» σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα, θα διαρκέσει ως την 1η Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή εθελοντών από διάφορες χώρες. Φέτος, μάλιστα, το πρόγραμμα συμπληρώνει τα 11 χρόνια λειτουργίας του.

Ωστόσο, η οικονομική κρίση αυτή τη χρονιά έχει επηρεάσει τις δυνατότητες της δράσης. «Οι καθυστερήσεις στις συνεννοήσεις λόγω “Καλλικράτη” σε συνδυασμό με τη μείωση χρηματικών πόρων, είχαν ως αποτέλεσμα φέτος να διοργανωθούν 16 προγράμματα, όταν κατά μέσο όρο κάθε χρόνο έφθαναν τα 36», εξηγεί η κ. Ντόρα Βουγιούκα, υπεύθυνη επικοινωνίας της «Ελιξ», στην «Καθημερινή».

Επιπλέον, νέοι και νέες από την Ελλάδα φέτος επέλεξαν περισσότερο προγράμματα εντός της χώρας αντί του εξωτερικού.

Ads

Πριν από δύο χρόνια, οι νέοι εθελοντές που συμμετείχαν στην πυροφύλαξη στα δάση της Ν. Μάκρης, είχαν εντοπίσει εγκαίρως μία από τις εστίες της μεγάλης πυρκαγιάς που έκαψε μεγάλο μέρος του Πεντελικού.