Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές του κινήματος των «Αγανακτισμένων» πραγματοποίησαν πορεία και μεγαλειώδη συγκέντρωση μπροστά από το ισπανικό κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, σε μια παλλαϊκή διαμαρτυρία κατά της υψηλής ανεργίας, που αγγίζει το 21.29% του ενεργού πληθυσμού και των μέτρων λιτότητας.

Ads

«Αυτήν ακριβώς την κατάσταση δημιούργησαν οι τράπεζες κι οι κυβερνήσεις, πρέπει να γνωρίζουν, λοιπόν, ότι εμείς διαφωνούμε με τα μέτρα και τις περικοπές στον προϋπολογισμό, ότι θέλουμε να εισακουόμαστε, ότι θα το επιβάλλουμε αυτό» αναφέρεται στην ιστοσελίδα των «Αγανακτισμένων».

«Οργανώσου και πολέμησε την ανεργία. Ας διαδηλώσουμε, μαζί, κατά της ανεργίας, κατά του κεφαλαίου» έγραφε ένα πολύ μεγάλων διαστάσεων πανό, που μεταφέρθηκε από διαδηλωτές από την κεντρική πλατεία στη Λεγκάνς, περίπου 15 χλμ.νότια της πρωτεύουσας, στη Μαδρίτη.

Το κίνημα των Αγανακτισμένων έκανε την εμφάνισή του στις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων οι Αγανακτισμένοι, που συνενώνουν πολλές κατηγορίες του γενικού πληθυσμού, έχουν ευρεία λαϊκή στήριξη και σχεδιάζουν για τις προσεχείς εβδομάδες γενικές συνελεύσεις προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Πλήθος εκδηλώσεων οργανώνονται στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια και άλλες πόλεις της χώρας.

Ads