Σε σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ εξελίσεται ο θάνατος 3 Αιγύπτιων αστυνομικών που περιπολούσαν στο Σινά και δέχθηκαν πυρά από ισραηλινό ελικόπτερο στην περιοχή των συνόρων.

Ads

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, ενώ ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να καλέσει στο υπουργείο τον ισραηλινό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για το θάνατο τριών αστυνομικών της στα σύνορα με το εβραϊκό κράτος, μετέδωσε σήμερα η αιγυπτιακή τηλεόραση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ μέχρις ότου «λάβει τα αποτελέσματα επίσημης έρευνας για το συμβάν και το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη για το επεισόδιο αυτό».
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακοίνωσε επίσης την απόφασή της «να λάβει μέτρα και θα ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορα αναπτύσσοντας τις απαραίτητες δυνάμεις, ικανές να αποτρέψουν οποιαδήποτε διείσδυση στο έδαφός της και να δώσουν απάντηση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του ισραηλινού στρατού».
Καμία επίσημη απάντηση δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή από το Ισραήλ, με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών να αναφέρει μόνο ότι διεξάγονται συνομιλίες αξιωματούχων με αφορμή το περιστατικό.