Ο Ολλανδός Γκερτ Βίλντερς, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος «PVV», μετέβη μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στη Χάγη, και – κρατώντας ένα μεγεθυμένο χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών – ζήτησε να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, προκαλώντας την αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας.

Ads

Την εν λόγω ενέργεια είχε προαναγγείλει μέσω του Διαδικτύου, όπως και την πρόθεσή του να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή.

Η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη, έχοντας ενημερωθεί για τις προθέσεις του εθνικιστή πολιτικού, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, στην οποία τονίζει ότι ο Γκ. Βίλντερς δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Η πρεσβεία αναφέρει, επίσης, ότι πρόκειται για απαξίωση της προσπάθειας που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ads