Αεροσκάφος της Iran Air με 100 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στην πόλη Ουρουμιγέχ στο βορειοδυτικό Ιράν. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι επέζησαν της συντριβής, ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Ερυθρού Σταυρού, τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ads

Το υπουργείο ανακοίνωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA ότι τουλάχιστον 10 επιζώντες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής και ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες πληροφορίες που ανεβάζουν τον αριθμό των επιζώντων σε έως και 60.

Αρχικά, είχε γίνει γνωστό ότι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος ήταν 156. Το υπουργείο, ωστόσο, διόρθωσε τον αριθμό των επιβαινόντων σε 100 –92 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη ξένων επιβατών στο αεροσκάφος.

Σωστικά συνεργεία του Ερυθρού Σταυρού έσπευσαν στην περιοχή, αλλά η μεγάλη χιονόπτωση εμποδίζει την εργασία τους, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο. Ο αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού Χεϊντάρ Χεϊνταρί δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA πως «Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν από τη συντριβή». «Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί», πρόσθεσε.

Ads

Σύμφωνα με το ISNA, το αεροσκάφος που συνετρίβη είναι ένα Boeing 727 που ανήκει στις κρατικές αερογραμμές Iran Air. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί με καθυστέρηση μίας ώρας από την Τεχεράνη με προορισμό την Ουρουμιγέχ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι συνετρίβη σε κοιλάδα κοντά στην Ουρουμιγέχ λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ομίχλης, ενώ δύο πτήσεις από την Τεχεράνη με προορισμό την πόλη αυτή είχαν ακυρωθεί προηγουμένως λόγω της κακοκαιρίας.