Κάθε δυο χρόνια διοργανώνεται… Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μουστακιού και γενειάδας στο Τροντχάιμ της Νορβηγίας. Φέτος νικητής αναδείχθηκε ένας Γερμανός κομμωτής ο οποίος είχε σχηματίσει με το ομολογουμένως εντυπωσιακό μουστάκι του τη μορφή ενός… ταράνδου!

Ads

Ο Γερμανός κομμωτής Elmar Weisser κέρδισε το βραβείο της καλύτερης γενειάδας νικώντας 160 διαγωνιζόμενους. Είναι η τρίτη φορά που αναδεικνύεται νικητής σε αυτό τον διαγωνισμό. Το 2005 είχε πάλι καταφέρει να νικήσει έχοντας φτιάξει με την γενειάδα του την πύλη του Βραδενβούργου του Βερολίνου, ενώ το 2007 είχε αναπαραστήσει την γέφυρα του Λονδίνου. « Όταν η γενειάδα μου δεν είναι χτενισμένη και στιλιζαρισμένη φτάνει μέχρι την μέση μου» δηλώνει περήφανος ο Γερμανός.

«Παραδοσιακά νικητές αναδεικνύονται κυρίως οι Ευρωπαίοι αν και τα τελευταία χρόνια οι Αμερικάνοι ανέρχονται στην νέα υπερδύναμη στην τρίχα του κόσμου» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το Πρωτάθλημα μουστακιού και γενειάδας διοργανώνεται από το 1995 κάθε δύο χρόνια και είναι ο πρώτος διαγωνισμός παγκοσμίως τέτοιου είδους. Στο διαγωνισμός υπάρχουν 14 κατηγορίες όπου οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο μπορούν να διαγωνιστούν. Κάποιες από αυτές είναι: καλύτερο ουγγρικό μουστάκι, καλύτερες φαβορίτες, καλύτερο φυσικό μούσι και καλύτερο αυτοκρατορικό μουστάκι.

Ads