Αναστάτωση επικρατεί στο νησί της Λέρου έπειτα από την τελευταία κτηνωδία, όπου άγνωστοι θανάτωσαν με βάναυσο τρόπο σκύλο, τον οποίο στη συνέχεια κρέμασαν σε δέντρο. Οι δράστες έχουν επικηρυχθεί από τοπική φιλοζωική οργάνωση για 1000 ευρώ.

Ads

Πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής Κόκκαλη έμειναν άναυδοι αντικρίζοντας τον σκύλο κρεμασμένο, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του Έθνους. Ο σκύλος δεν ήταν αδέσποτος , αλλά ανήκε σε κάτοικο του νησιού ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και τον είχε συντροφιά.

Η διοίκηση της φιλοζωικής οργάνωσης «Φιλόζωοι της Λέρου – Leros-Animal-Lovers» κατέθεσαν την έγγραφη καταγγελία της επικήρυξης των 1000 ευρώ στον Δήμο Λέρου και περιμένουν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις. «Επειδή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο, φτάσαμε σε σημείο να επικηρύξουμε τους δράστες. Ελπίζουμε να βρεθούν» δήλωσε η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης, κ.Ευτυχία Χαϊκάλη.

Δεν είναι όμως το μοναδικό περιστατικό που έχει να κάνει με τη θανάτωση ζώων στη Λέρο. Από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και πρόσφατα ασυνείδητοι έριχναν φόλες στα ζώα, με αποτέλεσμα πάρα πολλές γάτες και αρκετοί σκύλοι να βρουν τραγικό θάνατο. Μάλιστα, αυτές οι ανεξήγητες επιθέσεις έχουν «μαζικό» χαρακτήρα. Σύμφωνα με την κ.Χαϊκάλη, στις 26 Ιανουαρίου 2011 έγινε προσπάθεια μαζικής εξόντωσης των ζώων στην περιοχή Λακκί, τόσο των αδέσποτων όσο και των οικόσιτων.

Ads

«Οι κάτοικοι του νησιού άρχισαν να βρίσκουν στις αυλές τους τα ζώα τους να ψυχορραγούν. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και πραγματικά δεν μπορούμε να διανοηθούμε ποιος μπορεί να έχει προβεί σε τόσο βάναυσες πράξεις Συνήθως τις φόλες τις ρίχνουν τις βραδινές ώρες και μέχρι το πρωί τα ζώα έχουν πεθάνει, οπότε δεν προλαβαίνει να βοηθήσει κανείς.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και έχει θορυβήσει όλους τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι φροντίζουν και αγαπούν ακόμη και τα αδέσποτα ζώα» δήλωσε η κυρία Χαϊκάλη.