Με δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Τετάρτης το Θανάση Βέγγο, στην Αγ. Μαρίνα του Θησείου.

Ads

Ο τόπος ταφής του δημοφιλούς ηθοποιού παρέμεινε μυστικό για το ευρύ κοινό σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειας, που δεν θέλησε να δώσει καμία δημοσιότητα στην τελευταία πράξη.

Από νωρίς το μεσημέρι, κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, όπου εψάλη λίγα λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία. Αυτή άλλωστε ήταν και μια από τις επιθυμίες του δημοφιλούς και αγαπητού ηθοποιού, ο οποίος κράτησε ως το τέλος τη διακριτικότητα και τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζε σε όλη του την καριέρα.

Εκ μέρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, η πρόεδρός του Λίλα Καφαντάρη έκανε λόγο «για την προσφορά του ηθοποιού στην τέχνη, με πραγματική αγάπη για τον άνθρωπο και απόλυτη συναίσθηση της συναδελφικότητας. «Έγινε παράδειγμα εντιμότητας και ανθρωπιάς. Στην ζωή του υπερασπίστηκε το δίκαιο ακόμα και όταν αυτό δεν υπήρχε». Ο παλιός του αγαπημένος φίλος και συνάδελφος Γιάννης Βογιατζής με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρέτησε τον «καλύτερο άνθρωπο» που γνώρισε στην ζωή του.

Ads

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ τον πολιτικό κόσμο εκπροσώπησαν: ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, η Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, ο Μίκης Θεοδωράκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Ντίνος Κατσουρίδης, ο Κώστας Φέρρης, ο Μανούσος Μανουσάκης, ο Λάκης Λαζόπουλος , η Κάκια Ιγερινού, καθώς και οι Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Πιατάς, Αννα Φόνσου, Τρύφων Καρατζάς, Τάσος Κωστής, Βάσια Τριφύλλη, Ελένη Φιλίνη, Σούλη Σαμπάχ, Μιχάλης Γιαννάτος, Κώστας Πρέκας, Φαίδων Γεωργίτσης, Σπύρος Μπιμπίλας, Τάκης Εμμανουήλ, Γωγώ Μπρέμπου.