Εναντίον μελών του οικισμού Ρομά της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης επιχείρησε να επιτεθεί ομάδα κατοίκων της περιοχής εχθές τα ξημερώματα, όμως εμποδίστηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην είσοδο του οικισμού. Ομάδες κατοίκων υποστηρίζουν ότι οι Ρομά ευθύνονται για την αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών. Η ένταση σήμερα έχει εκτονωθεί, ωστόσο, αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χώρο.

Ads

Πάντως, η αστυνομία επισημαίνει ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή είναι μειωμένη, σε σχέση με άλλες χρονιές, αναφέρει η εφημερίδα «Μακεδονία».

Ομάδες κατοίκων έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους το τελευταίο διάστημα στη Χαλκηδόνα. Πραγματοποιούν περιπολίες και, όπως οι ίδιοι λένε, «ελέγχουν όσους ξένους πλησιάζουν τον οικισμό, ακόμη και τα αυτοκίνητά τους».

«Πρέπει να αυξηθεί η αστυνόμευση στην περιοχή των Ρομά. Όλοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι σε καθημερινή βάση έρχονται αντιμέτωποι με μικροεμπόρους που προμηθεύονται ποσότητες ναρκωτικών», υποστήριξε ο ίδιος ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Παναγιώτης Δαϊκούδης, ο οποίος προφανώς αγνοεί ότι κανείς δε νομιμοποιεί τους κατοίκους να ελέγχουν «ξένους» δημιουργώντας ένα είδος πολιτοφυλακής.

Ads

Σύμφωνα με τους κατοίκους, αργά το βράδυ της Τρίτης ένα φορτηγάκι που είχε στην καρότσα περισσότερους από δέκα Ρομά σταμάτησε στην πλατεία της Χαλκηδόνας και οι επιβαίνοντες άρχισαν να απειλούν τους κατοίκους. Μετά το περιστατικό, όπως υποστηρίζουν, άρχισαν να συγκεντρώνονται κάτοικοι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν με κατεύθυνση στον οικισμό απειλώντας με αντίποινα. Ήδη όμως είχε ειδοποιηθεί από τις τοπικές αρχές η αστυνομία και διμοιρίες είχαν αποκλείσει την είσοδο, χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Από την πλευρά των Ρομά δεν έχει κατατεθεί κάποιο στοιχείο ούτε στις αρχές.

«Ήταν σοβαρή πρόκληση αυτό που έγινε, γι’ αυτό και οι κάτοικοι αντέδρασαν», τόνισε ο δήμαρχος, υπερασπιζόμενος τις ομάδες που επιχείρησαν να στραφούν κατά του οικισμού Ρομά.

Οι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν πάλι ειρηνικά και έχουν πειστεί ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί πρόβλημα», επισήμανε ο δήμαρχος. Πάντως, χθες τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αιρετοί συναντήθηκαν με εκπροσώπους της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, για να διευθετηθεί το ζήτημα.