Δύο χιλιάδες ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες διαμερίσματος οι οποίοι θορυβούσαν αργά τη νύχτα. Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, όπου οι δικαστές αποφάσισαν να πληρώσουν οι θορυβώδεις ιδιοκτήτες 2.000 ευρώ αλλά και επέβαλαν προσωπική κράτηση ενός μηνός στον καθένα – ποινή την οποία μπορούν να εξαγοράσουν βάζοντας ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

Η δικαστική διαμάχη των ενοίκων του διαμερίσματος με τους … απο πάνω ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ένοικοι του απο κάτω διαμερίσματος διαμαρτυρήθηκαν στους «από πάνω» για τους θορύβους που τους ταλαιπωρούσαν ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας, χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα, αφού οι ιδιοκτήτες του πάνω διαμερίσματος συνέχισαν να θορυβούν ακάθεκτοι.

Ads

Σύμφωνα και με τη δικαστική απόφαση, οι δυνατοί θόρυβοι από πάνω είχαν ως αποτέλεσμα να «προκαλείται ταραχή, άγχος και νευρική υπερένταση στους ιδιοκτήτες του πρώτου ορόφου, οι οποίοι διαπιστώνοντας ότι η «συγκατοίκηση» δεν μπορούσε να συνεχιστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το διαμέρισμά τους θεωρώντας πλέον ότι η χρήση του ήταν δυσχερής.

Προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, οι διαμαρτυρόμενοι ένοικοι κέρδισαν από την πρώτη εκδίκαση και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) απαγόρευσε στους θορυβώδεις γείτονες να συνεχίσουν να προσβάλουν με τη συμπεριφορά τους την προσωπικότητα των συγκατοίκων τους. Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση οι ενοχλητικοί γείτονες αν δεν σταματούσαν να θορυβούν έπρεπε να πληρώσουν 2.000 ευρώ, ενώ απειλούνταν ο καθένας από τους δύο δύστροπους ιδιοκτήτες και με προσωπική κράτηση ενός μηνός.

Ωστόσο οι «απο πάνω» δεν άλλαξαν συμπεριφορά παρά τη δικαστική απόφαση και έτσι το Πρωτοδικείο αποφάσισε την εφαρμογή της απόφασης εις βάρος τους. Οι «απο πάνω» προσέφυγαν στο Εφετείο ζητώντας την ακύρωση της απόφασης κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό και μετά από την επικύρωση της απόφασης και από τον Άρειο Πάγο, πλέον καλούνται να πληρώσουν τις θορυβώδεις συνήθειές τους.

Ads