Τη φωτογραφική έκθεση «Photovision 2011» διοργανώνει και φέτος η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με θέμα «Η Είδηση Υπό Διωγμό» από τις 11 έως τις 14 Μαρτίου, στο Στάδιο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Ads

Στην έκθεση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας «Η Είδηση Υπό Διωγμό», οι άνθρωποι του Τύπου γίνονται οι ίδιοι πρωταγωνιστές της σκηνής. Μιας σκηνής βίας που τα φαινόμενα εκδίωξης των ανθρώπων του Τύπου, στην προσπάθειά τους να αποτυπώσουν την αλήθεια κατά τη διάρκεια της εργασίας τους όπου γίνονται και οι ίδιοι θύματα, αποτελεί την καθημερινότητά τους.

Σήμερα πια, δε χρειάζεται να είσαι πολεμικός ανταποκριτής για να βιώσεις προσωπική βία κατά τη διάρκεια της εργασίας σου. Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ βιώνει όλο και πιο συχνά τέτοια φαινόμενα στον τόπο του, όταν προσπαθεί να φωτογραφίσει συλλαλητήρια, αθλητικούς αγώνες, ελεύθερο ρεπορτάζ, ή ακόμη και φωτογραφία δρόμου, μιας που με τη φωτογραφική του μηχανή αποτελεί στόχο για όλους.

Η έκθεση «Η Είδηση Υπό Διωγμό» παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τους κινδύνους που εμπεριέχει μία δημοσιευμένη – ή μη – φωτογραφία. Πολλές από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται δεν έχουν τύχει δημοσίευσης και γι αυτό το λόγο η έκθεση αυτή αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους φωτορεπόρτερ, που καθημερινά προσπαθούν να αποτυπώσουν την αλήθεια στο φωτογραφικό τους φακό με οποιοδήποτε κόστος και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, είτε είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές της φωτογραφιζόμενης σκηνής, είτε έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός ντοκουμέντου που για το «κλικ» που τράβηξαν, τους ασκήθηκε βία, αλλά κανένας φακός δεν ήταν παρών για να αποτυπώσει αυτή τη σκηνή.

Ads

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
Αναγνωστόπουλος Παύλος, Θεοδόσης Δημήτρης, Κουτρουμάνος Βασίλης, Ματσάγγος Στέλιος, Μπελτές Αλέξανδρος, Παντζαρτζή Συμέλα, Νικολόπουλος Αντώνης, Σαϊτας Παντελής, Σαρρηκώστας Πάρης, Σταματίου Αλέξανδρος, Παναγιώτου Ορέστης, Πιτταράκης Λευτέρης, Χρυσοχοΐδης Θωμάς

Επιμέλεια έκθεσης: Χριστίνα Ζαχοπούλου