Ο Παναθηναϊκός επικράτησε για πρώτη φορά του Πλατανιά στα Χανιά με 3-2. Με κεκτημένη ταχύτητα από την καλή εμφάνιση στην Ευρώπη, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε την Καλλονή με 1-0 στην έδρα του ενώ με το ίδιο σκορ ο γηπεδούχος Πανθρακικός επικράτησε του Πανιωνίου. Συντριβή για τη «Νίκη» στο Βόλο, όπου γνώρισε την ήττα από τον Εργοτέλη με 1-4. Στο τέταρτο παιχνίδι της Super League η Κέρκυρα επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. 

Ads

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα στην Καλλονή με τους πράσινους να επικρατούν για πρώτη φορά στα Χανιά επί του Πλατανιά με 3-2 και βρίσκοντας γκολ από τρεις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές.

Σε ένα πολύ ωραίο ματς που είχαμε διπλή ανατροπή οι δυο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο αλλά οι πράσινοι έδειξαν μεγαλύτερη θέληση για να πάρουν την νίκη και τελικά επικράτησαν με τον Ζέκα να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ.

Ads

Ο Πλατανιάς παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια ενδεκάδα με την οποία έξι μέρες πριν πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί του Εργοτέλη. Ο Γιάννης Χριστόπουλος παρά το γεγονός ότι είχε και τον Τέτε στην διάθεση του δεν άλλαξε επουδενί τα πλάνα του.

Σε αντίθεση ο Παναθηναϊκός είχε τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ντινάμο αφού βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα οι Κουτρουμπής, Δώνης και Πέτριτς αντί των Μέντες, Λαγού και Κλωναρίδη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά και στα δυο 45′ με τις δυο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στο ματς και κατά την διάρκεια του υπήρξαν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων αλλά και στην διαχείριση του αγώνα από τους δυο προπονητές.

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ Καλλονής 1-0

Κακό παιχνίδι σε γενικές γραμμές στην Τρίπολης. Ο Αστέρας νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάσα στο 3ο λεπτό, ενώ από εκείνο το σημείο και αργότερα ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα να δούμε ένα βαρετό παιχνίδι. Οι ευκαιρίες δεν έλειψαν βέβαια και η Καλλονή θα μπορούσε να κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος, όμως ο Κύπρου ήταν άστοχος.

Πανθρακικός – Πανιώνιος 1-0

Ένα γκολ του συνήθη ύποπτου Ιγκόρ ήταν αρκετό για να δώσει στον Πανθρακικό την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι δεν έπιασαν πολύ καλή απόδοση, αλλά ο Πανιώνιος ήταν ακόμη χειρότερος σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι.

Επί της ουσίας οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το δώρο του Χατζηισαΐα από το οποίο προηγήθηκαν και απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα. Δεν έκαναν πολλές φάσεις, όμως, το σημαντικότερο για εκείνους είναι ότι δεν δέχτηκαν κιόλας με αποτέλεσμα να κρατήσουν για πρώτη φορά φέτος το μηδέν στην άμυνα.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος έδειξε προβλήματα παρόμοια με την περσινή σεζόν, όταν εκτός έδρας αδυνατούσε ακόμα και να κρατήσει την μπάλα. Δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά, ενώ δεν βοήθησαν και οι παίκτες που περιμένεις να κάνουν το κάτι περισσότερο. Ο λόγος για τους Ιμπαγάσα και Κολοβό, οι οποίοι βρίσκονται σε καλή μέρα.

Νίκη Βόλου – Εργοτέλης 1-4

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική αλλά η αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τον Εργοτέλη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο είχε ήδη αποκτήσει τον χαρακτήρα του κομβικού, όσον αφορά την μάχη της παραμονής στην Super League.

Και αυτό διότι οι δύο ομάδες δεν είχαν κάνει ακόμη σεφτέ στους βαθμούς, όντας στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το πέρας του 90λεπτου άφησε με πλατιά χαμόγελα τους Κρητικούς, που ήταν πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και έφυγαν με το τρεις βαθμούς της νίκης, παίρνοντας ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αντίθετα για την Νίκη Βόλου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς πλέον δεν έχει περιθώρια για επιπλέον απώλειες και είναι αναγκασμένη να ψάξει πόντους σε κάθε παιχνίδι, αρχής γενομένης από το ματς της 5ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.

Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Σε ένα παιχνίδι με αρκετό συναίσθημα, λόγω του αδικοχαμένο νεαρού ποδοσφαιριστή της Κέρκυρας Ανδρέα Νίκα, οι Φαίακες νίκησαν με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνέχισαν την καταπληκτική τους πορεία στην Superleague.

Βέβαια χρειάστηκαν και την τύχη με το μέρος τους, καθώς προηγήθηκαν με αυτογκόλ στο πρώτο μέρος, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές ευκαιρίες μέχρι να δεχθούν και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις.

Πηγή: Sport24.gr