Η ηγεσία και αρκετά μέλη της οργάνωσης Χρυσή Αυγή έχουν ήδη συλληφθεί από το πρωί με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ads

Την προαναγγελία της κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης την έκανε πρώτος ο (και έμπειρος δικηγόρος) Μάκης Βορίδης στις 16/9/13, μια μέρα μάλιστα πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Το αδίκημα περί της εγκληματικής οργάνωσης για την δράση της Χρυσής Αυγής έχω περιγράψει σε 2 κείμενα μου δημοσιευμένα στο TVXS, ήδη από τον Νοέμβριο του 2012. Υπενθυμίζω τα γραφόμενα σε ένα εξ αυτών: «…Πενήντα –εκατό μισοκρυπτόμενοι μπράβοι ή υποψήφιοι εκτελεστές ή και δολοφόνοι δεν μπορούν να αποτελούν και δεν αποτελούν κυρίαρχο κοινωνικό σώμα, μπορούν όμως να συγκροτούν εγκληματική οργάνωση

Μένει λοιπόν ν’ αναρωτιόμαστε ακόμα για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων; Όποια οργάνωση κι αν είναι-αν δρα εγκληματικά –ως εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζεται με το επαρκές (έως και υπερβολικό) νομικό οπλοστάσιο που διαθέτουμε.
Με τον ίδιο τρόπο –την εφαρμογή του νόμου –αντιμετωπίζεται και ο οποιοσδήποτε θεωρεί εαυτόν εφαρμοστή του (δικού του) Νόμου και προαναγγέλλει ή και εφαρμόζει ίδιες διατάξεις, ερμηνείες ή κρεμάλες κατά το δοκούν. Για όλα τα παραπάνω αρκεί κατ’ αρχάς ένας Εισαγγελικός Λειτουργός και μια στοιχειώδης –έστω κι ανεκπαίδευτη- αστυνομία κι ουδείς άλλος! Για τα υπόλοιπα , τα μη παράνομα, την ιστορία και τις θεωρίες έχουμε τον χρόνο, την πολυτέλεια και μερικοί και την ευχαρίστηση να συζητούμε αενάως. Για την παρανομία όμως φοβάμαι ότι δεν μας μένει ούτε λεπτό…»
Αγαπητέ φίλε Μισέλ…Του Βασίλη Κουνέλη, 03 Νοε 2012  

Ήταν βέβαιο πως οι εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες για τις οποίες κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών της Χ.Α. ένοιωθαν την αδήριτη ανάγκη να πραγματοποιήσουν με τα ίδια τους τα χέρια συσσώρευσε προς τις ανακριτικές αρχές εγκληματολογικά στοιχεία που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και «κουβάδες αίματος», στην επιφάνεια των οποίων επέπλεε, ως άλλος κοινωνικός εφιάλτης το νεανικό πρόσωπο –ηρωικό σύμβολο του Παύλου Φύσσα.

Ads

Είναι βέβαιο επίσης για τους γνωρίζοντες στους δικαστικούς κύκλους ότι η πολύπειρη και σχολαστική Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη απεχθάνεται το αίμα… τόσο που η άμεση αντίδραση της και η ταχύτατη διερεύνηση να μην είναι παρά αναμενόμενη (Ίδε εισαγγελική αγόρευση της στην δευτεροβάθμια δίκη της 17 Νοέμβρη στις 14-5-2007…εδώ έτρεξε πολύ αίμα…).

Μεσολάβησαν δυστυχώς όχι μερικά λεπτά αλλά αρκετοί μήνες και αίμα, κάμποσοι νεκροί και βαριά τραυματίες από τις επισημάνσεις αυτές, με την δεξιά παράταξη να «φλερτάρει» στο μεταξύ σε ένα δεξιόστροφο βάλς -κατήφορο, επιδεικνύοντας τη δυνητική «πίσω αυλή» της και την ελληνική κοινωνία να «κατεβάζει» αχώνευτα δηλητηριασμένες εκδοχές της βίας και του νεατερνταλικού λόγου της Χρυσής Αυγής από όλο και περισσότερα τμήματα της, ιδία της νεολαίας.

Θα περίμενε κανείς όλο αυτό το διάστημα από τα κόμματα, αλλά και τους βουλευτές της Αριστεράς με ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του θεσμικού ρόλου της στους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινηθούν εκτός από πολιτικά και θεσμικά κατά της Χ.Α. και να καταθέσουν ενώπιον του Αρείου Πάγου μήνυση για το προαναφερόμενο αδίκημα, συνοδευμένη από φάκελο με τις πραγματοποιηθείσες επιθέσεις εναντίον τόσων ανθρώπων, σε συνδυασμό με τις άλλες παράνομες πράξεις, που περιέρχονταν σε γνώση τους.

Αντ’ αυτού επέμεναν άπαντες στην δική τους «καθαρή» πρόταση για τον αντιρατσιστικό, προσθέτοντας μια ακόμα νομοθετική πρόταση στις τρείς ή τέσσερις που κατατέθηκαν τελικά για να μην προωθηθεί τελικά προς ψήφιση καμία, ενώ ως αποδείχθηκε υπήρχε το ανωτέρω επαρκές οπλοστάσιο! Υποθέτω ότι δεν διέθεταν εμπιστοσύνη σε ικανοποιητικό βαθμό και στέκονταν με σχετική καχυποψία απέναντι στην ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης, της οποίας την εμπιστοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε τινί τρόπω μόλις με σημερινή του ανακοίνωση!

Οι σημερινές ιστορικές εξελίξεις με την πρωτοβουλία του επτανήσιου δικηγόρου και υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια να στείλει τον φάκελο Χ.Α στον Άρειο Πάγο αποτυπώνονται συνοπτικά ως ακολούθως;

Η Ν.Δ., δια της θυσίας ενός ανένταχτου μάρτυρα, του ηρωικού Παύλου Φύσσα στέλνει τους Ναζί στην δικαιοσύνη και (ελπίζουμε όλοι) στη φυλακή. Αυτό θα γράψει η ιστορία, χωρίς τα επιμέρους που επισημαίνονται απ’ όλους να μπορούν να διαγραφούν, όπως η επικίνδυνη όσμωση της δεξιάς παράταξης με την ΧΑ.
Είχα ξαναπεί και ήμουν βέβαιος ότι η εξάρθρωση της ναζιστικής ακροδεξιάς μπορεί να γίνει με τον καλύτερο τρόπο κυρίως από τους ιδεολογικούς της, τρόπον τινά συμμάχους, της ελληνικής δεξιάς. Ο τρόπος σύλληψης του Μιχαλολιάκου τα χαράματα του Σαββάτου με τις πυτζάμες αποδεικνύει εγρήγορση, τεχνογνωσία και αντανακλαστικά, έλεγχο της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών αλλά και πυγμή.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν το εσωτερικό προφίλ του κ. Σαμαρά και τον οπλίζουν με διαπραγματευτικά όπλα προς έξωθεν εχθρούς και φίλους. Επιπροσθέτως ξαναθέτουν επιτακτικά την αναγκαιότητα της ανασύνταξης του δημοκρατικού χώρου, του οποίου τη σημασία του δεν μπορεί παρά να υπογραμμίζει η εξάρθρωση των δηλωμένων υπονομευτών της δημοκρατίας δια των ποινικών τους αδικημάτων…

Την ιστορία ευτυχώς ή δυστυχώς δεν την γράφουν μόνο οι ανήσυχες και μαχητικές προθέσεις, οι ευαισθησίες και οι θεωρίες αλλά ιδίως οι αποτελεσματικές πράξεις…
Ως όφελος από τις πράξεις αυτές της αποκάλυψης και καταδίκης εγκληματικών πράξεων ωστόσο για την κοινωνία μας θα απομείνει η ενίσχυση της απαξίας του αδίκου και η καθαρτική διάσταση του ρόλου της «ενοχής», που αποξηλώνει συμβολικά και πραγματικά πλέον από εύσημα αλλά και από κάθε τιμή την έννοια του χρυσαυγίτη, αφήνοντας στα χέρια του μόνο αίμα …και χειροπέδες.