Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μέσω του Βήμα 99,5, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Παρότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο σημερινό του διάγγελμα αποκλειστικά για τη δολοφονία Φύσσα, απέφυγε τη θεωρία των δυο άκρων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις υποστήριξε πως μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνυπάρχει με δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές και πως καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης.

Ads

 
«Μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως νεοριζοσπαστικές δήθεν, οι οποίες στην πραγματικότητα εκφράζουν ένα κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό το κόμμα. Καλλιεργεί ως κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, του παλαιού συστήματος, της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για ο,τιδήποτε, το κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης» είπε.
 
«Πάρτε τις ομιλίες του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και θα δείτε με τις εκφράσεις του την καλλιέργεια αυτού του κοινωνικού και πολιτικού μίσους κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας» πρόσθεσε.
 
Παράλληλα, με αφορμή τη δολοφονία του Π.Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά τόνισε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία επαρκεί για να τιμωρηθούν οι πράξεις που έχουν τελεστεί, ενώ επανέλαβε πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος.
 
«Όταν έχεις μια δολοφονία σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν έχει φυσικό αυτουργό και ηθικούς αυτουργούς σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν έχει τον Μελιγαλά σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν βρίσκεις να υπάρχει μία οργάνωση βίας σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όχι, αλλά πρέπει από εκεί και πέρα να προσαρμοστεί πλήρως η νομοθεσία μας στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και στις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα απέναντι του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε.
 
Σημείωσε, επίσης ότι για λόγους αποτρεπτικούς «πρέπει να τροποποιηθεί η ποινική νομοθεσία άμεσα προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης», ενώ αναφερόμενος στην κοινή πρόταση που έχουν καταθέσει ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον αντιρατσιστικό νόμο είπε πως «παραμένει στο τραπέζι της Βουλής».
 
Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τέλος τον αποτροπιασμό του για το αιματηρό περιστατικό και ζήτησε «να συνεργαστούν οι δυνάμεις του λεγόμενου συνταγματικού τόξου για να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και να αναδείξουν τον παραβατικό, τον εγκληματικό χαρακτήρα της».