Την απορία γιατί ο Γιώργος Σταθάκης παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ «είναι σοβαρός άνθρωπος» εξέφρασε μιλώντας στο Βήμα fm ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ακόμη είπε πως κανείς δεν θα φέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα εάν έρθουν «οι μουρλοί στην εξουσία», αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τέλος είπε ότι αν ο ψηφοφόρος ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ «θα πεινάσει και αυτός και τα παιδιά του».

Ads

Αναλυτικά: 

«Είναι για μένα μεγάλη έκπληξη ότι ο αυτός ο σοβαρός άνθρωπος παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ», είπε για τον Γιώργο Σταθάκη. «Προφανώς κάποια παιδικά τραύματα τον οδηγούν εκεί, δεν εξηγείται διαφορετικά. Αλλά πάμε στ’ άλλα: υπάρχει κοινοβούλιο των ευρωπαϊκών χωρών που θα ψηφίσει τη λέξη κούρεμα; Άρα, το ξεχνάμε. Δεν υπάρχει, διότι δεν περνάει. Θα περάσει η διευθέτηση. Τι σημαίνει; Ότι θα πουν στα κοινοβούλιά τους ότι τώρα που η Ελλάδα δεν παράγει νέο χρέος και δεν χρειάζεται άλλα χρήματα, τώρα που κατάφερε να βγει στις αγορές, ας τη βοηθήσουμε κι εμείς κάνοντας μια διευκόλυνση, όπως να πάει μπροστά το χρέος 50 χρόνια ή αναδρομική μείωση επιτοκίων. Άρα, αναγκαία συνθήκη είναι για να φτάσεις στη διευθέτηση του χρέους οι αγορές. Δεν γίνεται ανάποδα και ο κ. Σταθάκης το καταλαβαίνει αυτό, διότι δεν είναι Λαφαζάνης».

«Είσαι επενδυτής δισεκατομμυριούχος και θέλεις να φέρεις τρία, τέσσερα δις στην Ελλάδα. Τα φέρνεις αν νομίζεις ότι την άλλη μέρα έρχονται οι μουρλοί στην εξουσία; Όχι. Τα φέρνεις όταν γίνει αυτό που έγινε στις αγορές; Τι μένει μεταξύ του να έρθουν οι επενδύσεις και να ανοίξουν δουλειές και να τις βρίσκει ο κόσμος και να πέφτει η ανεργία και να κινείται το χρήμα; Το τελευταίο που έγραψε η Moody’s στην έκθεσή της. Να επιβεβαιώσει την πολιτική της σταθερότητα. Αν το κάνει αυτό, η Moody’s θα αναβαθμίσει την Ελλάδα πέντε βαθμίδες», πρόσθεσε.

Ads

«Όταν βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λέει γιατί δανειστήκαμε από τις αγορές, όταν βγαίνει ο κ. Παπαδημούλης και κλαίει επειδή δεν πήραμε το επιτόκιο από την τρόικα, όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου βγαίνει και απειλεί τους επενδυτές ότι θα τους πάει στη φυλακή. Είναι μουρλοί οι άνθρωποι. Κανένας δεν φέρνει τα λεφτά του με αυτούς στην Ελλάδα. Πάει, φεύγουν αυτοί από την εικόνα. Δεν θα φέρει άνθρωπος τα λεφτά του στην Ελλάδα, όταν βλέπει ότι θα μπλέξει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος αυτό. Δεν το συζητάμε. Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα πεινάσεις κι εσύ και τα παιδιά σου. Τέρμα».