Ως επίδειξη ισχύος επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τη χθεσινή της συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για συμμετοχή… 50.000 ατόμων. Ωστόσο διαψεύθηκε από την πραγματικότητα, καθώς οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρασαν τους 3.000. Νωρίτερα, αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ως απάντηση στη συγκέντρωση της Χ.Α, παρά την απαγόρευση της Γ.Α.Δ.Α.

Ads

Στη συγκέντρωση της Χ.Α, οπαδοί του νεοναζιστικού κόμματος, κρατώντας σημαίες και πυρσούς, φώναζαν συνθήματα κατά της φυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων βουλευτών της, ενώ ζήτησαν την αποφύλάκισή τους.

image

Κύριος ομιλητής ήταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη της ηγεσίας του κόμματός του, που υποδείχθηκε από ξένα κέντρα, ενώ χαρακτήρισε προδότες τους βουλευτές των άλλων κομμάτων της Βουλής.

Ads

image

«Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, μπήκε στη Βουλή όχι με τανκς όπως λένε στα άθλια κατηγορητήρια τους αλλά με ένα σύνθημα, ένα κύριο σύνθημα “Οι κλέφτες στη φυλακή”, αυτό είναι το αίτημα των καιρών. Και όταν οι κλέφτες και οι προδότες κατάλαβαν ότι θα επέλθει στη χώρα πολύ σύντομα πολιτική κάθαρση, γιατί πολύ σύντομα η Χρυσή Αυγή θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα εάν δεν είναι ήδη. Τότε έστησαν αυτή την άθλια σκευωρία δεχόμενοι εντολές από τα αφεντικά τους, από ξένα κέντρα εξουσίας, από τους Αμερικάνους, Ευρωπαίους τοκογλύφους που έχουν διασύρει τη χώρα μας», ανέφερε.

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε προκαλέσει σάλο όταν με δηλώσεις του τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής.

image

Η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα. Οπαδοί του νεοναζιστικού κόμματος, ωστόσο, είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται νωρίτερα στο σημείο. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ.