Με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη θα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν νέες συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, ενώ για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί νέα γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ για να καθορίσουν τη στάση τους. Απεργιακή Συγκέντρωση – Συναυλία της ΟΛΜΕ την Κυριακή στην ΕΡΤ. 

Ads

 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ «αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23/9 και την Τρίτη 24/9».
 
Υπέρ της πρόταση για 48ωρη απεργία ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων.
 
Οι δάσκαλοι αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
 
Εν τω μεταξύ την Κυριακή (22/9) στις 19.00 οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν πορεία, από το σταθμό ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο προς την ΕΡΤ. Θα ακολουθήσει συναυλία για την Παιδεία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. «Ενώνουμε τους αγώνες μας με τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ», αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της: 
 
«Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ την Κυριακή 22/09 19.30 , πραγματοποιείται Συναυλία-Απεργιακή Συγκέντρωση στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ – Αγία Παρασκευή
 
Οι καθηγητές έδωσαν αποστομωτική απάντηση στις βάναυσες πολιτικές με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία . Όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ « Με αποφασιστικότητα και πείσμα ξεκίνησε η απεργία στη Β/βάθμια εκπ/ση. Η συμμετοχή των συναδέλφων ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά. Εκατοντάδες σχολεία ανάμεσα σε αυτά και όλα σχεδόν τα Επαγγελματικά συμμετείχαν σε ποσοστό 100%.
 
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς καθηγητές και καθηγήτριες γιατί με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν την πιο βροντερή και αποστομωτική απάντηση στο Υπ. Παιδείας και την Κυβέρνηση που δήθεν, ενδιαφέρονταν για τη μαζικότητα των Γεν. Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών τις προηγούμενες μέρες.
 
Η Κυβέρνηση έχει τώρα μια μοναδική επιλογή: Να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα της απεργίας μας. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να βλέπει χιλιάδες απεργούς, όχι μόνον εκπαιδευτικούς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της. Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό που επέδειξε ενάντια στους απολυμένους σχολικούς φύλακες και την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά.
 
Καταγγέλλουμε την παρέμβαση της αστυνομίας που επιχείρησε να συγκεντρώσει στοιχεία των απεργών καθηγητών όπως έγινε στο Καρπενήσι και την Κύμη.
 
Καταγγέλλουμε τις πιέσεις της διοίκησης προς τους απεργούς Δ/ντές σχολικών μονάδων να συμπληρώσουν στοιχεία στο Survey.»
 
Ενώ τονίζουν την απόφαση τους συνεχίσουν την προσπάθεια για συντονισμό όλων των εργαζόμενων, των συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να ανατραπεί η πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
 
Την Κυριακή συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση-συναυλία της ΟΛΜΕ. Ώρα έναρξης 20.00
 
Μας τιμούν με την παρουσία τους οι καλλιτέχνες (κατά αλφαβητική σειρά ) :
 

  • Τάνια Κικίδη
  • Περικλής Λορίδας – εραστές του ονείρου
  • Γιάννης Νικολάου
  • Νατάσσα Παπαδοπούλου- Ανδρέας Στεργίου
  • Μιχάλης Τασίνας (μουσικός- φιλόλογος) & New Rock Times»