Σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου και κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα πυροδότησαν οι αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, σύμφωνα με το Έθνος, τόσο στην κλειστή σύσκεψη στελεχών την περασμένη Παρασκευή όσο και στην Πανελλαδική Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στο ζήτημα.

Ads

 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προτείνει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά άμεσα συγκεκριμένη πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, που επί της ουσίας θα αφαιρέσει το «προνόμιο» από τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολογίζει στο μπόνους των 50 εδρών.
 
«Ποιος είπε ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα είναι πρώτος στο επίπεδο του 25% ή 26%; Ποιος είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει σταθερότητα; Και ποιος είπε ότι έχει λήξει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου;» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου την Κυριακή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο Βήμα και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη που δήλωσε αντίθετη με το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου υποστηρίζοντας ότι αυτά είναι «κουτσογιωργικές» αντιλήψεις.
 
«Για γενικώς σπασμωδικές κινήσεις, όπως η αλλαγή εκλογικού νόμου εν όψει εκλογών, δεν είμαι ποτέ υπέρ τους. Δεν αλλάζεις τον εκλογικό νόμο παραμονές των εθνικών εκλογών. Αυτά είναι αλήστου μνήμης ‘κουτσογιωργικές’ αντιλήψεις. Δεν είναι δυνατόν το 2014 να σκεπτόμαστε ακόμα με την ίδια λογική» σημείωσε.