Για τις 18.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί χθες, Τρίτη. Το κλίμα είναι βαρύ καθώς έχουν προηγηθεί ένα πλήθος κακοφωνιών στο εσωτερικό των δυο κομμάτων και της κυβέρνησης με τελευταία τη χθεσινή που προέκυψε για την παρουσία του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη, στη συνάντηση Γκίκα Χαρδούβελη τρόικας.
 

Ads

Τώρα πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρέπει να βρουν κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα αλλά και τρόπο να σβήσουν οι φωτιές που έχουν ανάψει μεταξύ αλλά και εντός πράσινου και γαλάζιου στρατοπέδου.
 
Πηγές από το Μαξίμου λένε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να μπει άμεσα τέλος στις κακοφωνίες. Πάντως, σύμφωνα με το real.gr, χθες χρειάστηκε τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά στο Γκίκα Χαρδούβελη για να δεχθεί τον Χρύσανθο Λαζαρίδη στην αίθουσα διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού, ανέμενε έξω από την αίθουσα για περίπου μία ώρα, ενώ το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού ήταν σε έντονο ύφος. Αργότερα ο Γκίκας Χαρδούβελης υποχρεώθηκε να «αποκαταστήσει» τον συνεργάτη του πρωθυπουργού λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι η παρουσία του στις διαπραγματεύσεις είναι σημαντική.
 
Την ίδια ώρα στη Χαριλάου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχεδιάζει να προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργό σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών για την αναστροφή του κλίματος. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι δυσαρεστημένος για τη στάση αρκετών στελεχών, όπως του Θάνου Μωραΐτη – που είπε ότι η ψήφος του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – δεν είναι δεδομένη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.