Σύσκεψη για τα ευάλωτα νοικοκυριά των οποίων η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί, θα πραγματοποιηθεί σήμερα υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, μελών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.

Ads

Η σημερινή σύσκεψη γίνεται σε συνέχεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, και στη σκιά μιας σειράς πρόσφατων περιστατικών σε νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στη Θεσσαλονίκη, όπου μία 13χρονη έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και μία τετραμελής οικογένεια κινδύνεψε να καεί όταν ξέσπασε φωτιά στη μονοκατοικία που διέμενε.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Σαμαρά για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα ζητούν Δήμοι

Ο κ. Μανιάτης προανήγγειλε την Παρασκευή, τη δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζουν και θα παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας.

Ads

Όπως ανάφερε, δεν παραγνωρίζονται  τα χρέη και τα κόστη προς τη ΔΕΗ, «όμως βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης».

Σημείωσε επίσης ότι προχωρούν όλες οι ενέργειες που θα επιτρέψουν να δοθεί έκπτωση μέχρι 70% ηλεκτρικό ρεύμα σε όλες τις κοινωνικές δομές της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών που παρέχουν κοινωνικά συσσίτια, παντοπωλεία και φαρμακεία.