Τις βασικές του θέσεις και τις 21 κυβερνητικές προτεραιότητες του κόμματος, παρουσίασε το Ποτάμι, στην ημερίδα της Επιτροπής Διαλογου του κόμματος. 

Ads

«Μόνο ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης που θα εμπνεύσει την κοινωνία θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Ένα σχέδιο που πρέπει να γίνει το νέο μας κοινωνικό συμβόλαιο». Με αυτό το μήνυμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, απηύθυνε κάλεσμα, με αφορμή την ημερίδα που διεξάγεται σήμερα στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν με την ομιλία του ευρωβουλευτη Γιώργου Γραμματικάκη, ο οποίος σημείωσε ότι «για πρώτη φορά» ένας πολιτικός φορέας καλεί σε διάλογο φωνές διαφορετικές και ανομοιογενείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, αναφέρθηκε την ανάγκη ενός «μεγάλου αγώνα για μια Ευρω – Μεσογειακή Ευρώπη και για μια Ευρώπη στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνονται σεβαστά» επισημαίνοντας ότι αυτός ο αγώνας θα δοθεί από κοινού «για να βελτιώσουμε αυτή την Ευρώπη, για να ξεπεράσουμε τις ανισότητες, για να δημιουργήσουμε μια νέα φάση που θα χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας»

Ads

Η ημερίδα ξεκίνησε στις 10 το πρωί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και θα ολοκληρωθεί στις το βράδυ, με την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Συνολικά 60 μέλη της Επιτροπής Διαλόγου θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους μέσα από επτά θεματικές ενότητες: Παιδεία και Πολιτισμός , Κράτος-Δημόσια Διοίκηση και Μεταρρύθμιση, Ευρώπη και Εξωτερική Πολιτική, Περιβάλλον, Πολιτικό Σύστημα, Οικονομία και Επίκαιρες Απαντήσεις.

Στην ημερίδα θα μιλήσει επίσης ο Μίλτος Κύρκος , ενώ επίσημος καλεσμένος θα είναι ο Σταμάτης Κριμιζής, διαστημικός ερευνητής της NASA (Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ΗΠΑ, Ακαδημία Αθηνών).