“Το τέρας της Χρυσής Αυγής δεν θέριεψε μόνο του, ετράφη από το λίπασμα του μνημονίου”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιρρίπτοντας ευθύνες και σε μερίδα των ΜΜΕ που παρουσίαζαν “το τέρας ως κατοικίδιο”, αλλά και σε μερίδα του πολιτικού κόσμου.

Ads

 
Μιλώντας στον Σκάι ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως θα πρέπει να τεθεί η Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου, σημειώνοντας πως η νεοναζιστική οργάνωση χρησιμοποιήθηκε ως ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον αναφέρθηκε στην “άθλια” θεωρία των δύο άκρων, που “αθωώνει” την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
 
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, σε περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι καθήκον του πρωθυπουργού είναι να μην υποκύψει στον εκβιασμό.
 
Όπως είπε ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει το «δημοκρατικό του καθήκον» και να «τραβήξει μπροστά», αλλά βρίσκεται σε δίλημμα καθώς, όπως είπε, κινδυνεύει να φανεί η πραγματικότητα για το «success story». Ωστόσο πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει «κάθε προσπάθεια» για την «εξάρθρωση» της δράσης της Χρυσής Αυγής. «Η άνοδος των ναζί αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία και τη χώρα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε να υψωθεί τείχος στο ναζισμό.
 
Σχετικά με το ενδεχόμενο ενιαίου ψηφοδελτίου κατά της Χρυσής Αυγής, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών θα συμμετάσχει με δικούς του υποψηφίους, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τυχόν εκλογές ως ελεύθερη έκφραση των πολιτών και όχι ως «απειλή».