Ένα στούντιο ηχογραφήσεων από ξύλο και άχυρα επιδιώκουν να στήσουν η Greenpeace και οι διοργανωτές του Glastonbury. Στόχος είναι οι οικολόγοι καλλιτέχνες να ηχογραφήσουν τα τραγούδια τους και να γνωστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές τους απόψεις μέσα από το διάσημο βρετανικό μουσικό φεστιβάλ.

Ads

H ιδέα, που ανακοινώθηκε στις 17 Μαΐου, ανήκει στην περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον παραγωγό Joe Leech. Καθένας, είτε είναι είτε δεν είναι επαγγελματίας μουσικός, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέσω email και να ηχογραφήσει στο στούντιο της Greenpeace το οποίο θα βρίσκεται στην στο Green Hills του Glastonbury. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο οι ηχογραφήσεις θα χρησιμοποιηθούν αργότερα στο πλαίσιο ενός ειδικού πρότζεκτ.

Η Greenpeace ελπίζει ότι το στούντιο αυτό θα ενθαρρύνει «τον κόσμο να αντισταθεί στην καταστροφή του περιβάλλοντος, την εκμετάλλευση, τη διαφθορά, τη χειραγώγηση και την απάτη» και να εκφράσει τα συναισθήματα του. Στον ίδιο «πράσινο ρυθμό» θα κινηθούν και άλλα μουσικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, όπως το EMU Music Festival στο Κολοράντο.

Το Glastonbury, ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ του κόσμου, καταλαμβάνει έκταση 3,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ένα γιόρτασε 40ό έτος ηλικίας του το 2010. Κάθε χρόνο προσελκύει σχεδόν 200.000 λάτρεις της μουσικής. Φέτος πραγματοποιείται στις 24 – 26 Ιουνίου. Κάποια από τα μουσικά ονόματα που θα περιλαμβάνει είναι οι U2, Coldplay, Beyoncé, Elbow και Morrissey, Primal Scream, τον DJ Shadow και τους Mumford και Υιοί.

Ads