Μια ξεχωριστή επετειακή συναυλία, γιορτάζοντας τα 89 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας», με τη στήριξη του δήμου Γορτυνίας, στη Ζάτουνα, τόπο εξορίας του διεθνούς φήμης συνθέτη κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Ads

Η τιμητική μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ημέρα γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη, την Τρίτη 29 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης», στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στη συναυλία θα συμμετάσχει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και μαζί της θα τραγουδήσουν ο Λάκης Χαλκιάς, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, ο Κώστας Πατσιάς, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Νίκος Καραγιάννης και η Μαργαρίτα Γκινοσάτη, ενώ θα ακουστούν τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την εξορία του στη Ζάτουνα, καθώς και άλλα γνωστά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού.

Τα περισσότερα τραγούδια της Ζάτουνας (Αύγουστος 1968 – Οκτώβριος 1969) περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές με την ονομασία «Αρκαδίες» και είναι από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών στην εργογραφία του συνθέτη.

Ads

Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία είναι ελεύθερη.