Ο Daniel Ashley Pierce, ένας 20χρονος από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, αποφάσισε να ανακοινώσει στους γονείς του πως είναι ομοφυλόφιλος, αλλά και να καταγράψει την αντίδρασή τους σε βίντεο, το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου και μεταδόθηκε από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το βίντεο έχει τίτλο «Πως να μην αντιδράσετε όταν το παιδί σας σας πει πως είναι ομοφυλόφιλος».

Ads

Σύμφωνα με την Huffington Post, o Daniel Ashley Pierce είχε κάνει μια πρώτη αναφορά τον περασμένο Οκτώβριο. Ο πατέρας του έδειξε αδιάφορος, ενώ η μητριά του φάνηκε αρχικά υποστηρικτική. Μερικούς μήνες αργότερα τα πράγματα άλλαξαν και όπως ο λέει ο ίδιος υπήρξε μια «καθυστερημένη αντίδραση» με τη συμμετοχή όλης της οικογένειας, του πατέρα του, της μητριάς του αλλά και του παππού και της γιαγιάς του.

«Ήθελα να βεβαιωθώ πως θα υπάρχουν στοιχεία σε περίπτωση που κάτι συμβεί», είπε ο ίδιος στην Huffington Post. Στο βίντεο ακούγεται η συζήτηση του Daniel Ashley Pierce με την οικογένειά του, κυρίως τη μητριά του, σχετικά με το θέμα της ομοφυλοφιλίας και το ζήτημα της επιλογή ή μη. Όσοι βρίσκονται στο δωμάτιο υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια επιλογή. Ο ίδιος το αμφισβητεί και τότε στη συζήτηση έρχεται η θρησκεία.

«Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις», ακούγεται να λέει μια γυναίκα, πιθανόν η γιαγιά του και συνεχίζει: «Εγώ πιστεύω στο λόγο του Θεού και ο Θεός μας έφτιαξε με αυτόν τον τρόπο (…)Πήγαινε σε όποιον επιστήμονα θες εγώ πιστεύω στο λόγο του Θεού. Αν επιλέξεις αυτό το μονοπάτι δεν πρόκειται να σε στηρίξω και θα πρέπει να φύγεις γιατί αλλιώς θα δώσω την εντύπωση πως συναινώ σε αυτή σου την επιλογή».

Ο Pierce ρωτάει τη θετή μητέρα του αν μπορεί να μείνει στο σπίτι, όμως και αυτή του το αρνείται. «Είσαι απαράδεκτος. Μου είπες στο τηλέφωνο πως έκανες αυτήν την επιλογή. Ξέρεις πως δεν γεννήθηκε έτσι. Ξέρεις, και το ξέρεις πολύ καλά, πως έκανες αυτήν την επιλογή. Ξέρεις επίσης πως ο πατέρας σου έκανε ότι μπορεί για να σε αλλάξει. Δεν χρειάζεται να κατηγορεί τον εαυτό του».

Ads

Σε αυτό το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν και μετά τη φραστική επίθεση ακολούθησε και η σωματική. Η κάμερα αρχίζει να κινείται και ο Pierce ακούγεται να φωνάζει να σταματήσουν να τον χτυπούν. Ένας άντρας ακούγεται να τον βρίζει. Σύμφωνα με τον Pierce τον χτύπησαν στο πρόσωπο, κυρίως η μητριά του, ενώ κανείς δεν σταμάτησε την επίθεση. «Όταν πήρα την απόφαση να μιλήσω, ήξερα πως θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά δεν φανταζόμουν κάτι τέτοιο», δήλωσε. Για πρώτη φορά το βίντεο δημοσιεύθηκε από τον φίλο του Pierce και αμέσως εξαπλώθηκε στο διαδίκτυο. Η ιστορία του δημοσιεύτηκε στο Advocate, το Daily Dot και το New Civil Rights Movement. Μια καμπάνια στήριξης, μέσω GoFundMe,  ξεκίνησε αμέσως για την στήριξη του Pierce, που εκδιώχθηκε από το σπίτι του, και ήδη έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες δολάρια.