Έναν ακόμη Βρετανό όμηρο αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τον 47χρονο Άλαν Χένινγκ. Οι υπηρεσίες εξετάζουν την αυθεντικότητα του βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ads

Το βίντεο, σύμφωνα με το Associated Press, καταλήγει με τον δήμιο να απειλεί έναν αμερικανό όμηρο. «Ομπάμα εσύ άρχισες τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο τους ανθρώπους μας, οπότε είναι δίκαιο το επόμενο χτύπημά μας να είναι σε έναν δικό σου άνθρωπο» αναφέρει.

Σημειώνεται πως είναι το τέταρτο βίντεο με αποκεφαλισμό ομήρου. Με παρόμοιο τρόπο το προηγούμενο διάστημα εκτελέστηκαν οι αμερικανοί δημοσιογράφοι Τζέιμς Φόλεϊ και Στέφεν Σότλοφ, καθώς και ο βρετανός Ντέιβιντ Χέινς.

Ο Άλαν Χένινγκ εμφανιζόταν ως το επόμενο θύμα στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους με την εκτέλεση του Ντέιβιντ Χέινς. Ο 47χρονος, πατέρας δύο εφήβων, είχε απαχθεί στα σύνορα Τουρκίας  – Συρίας ενώ συμμετείχε σε επιχείρηση για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία για λογαριασμό μουσουλμανικής ΜΚΟ.

Ads

«Η στυγερή δολοφονία του Άλαν Χένιγκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δείχνει πόσο βάρβαροι και αποκρουστικοί είναι αυτοί οι τρομοκράτες» είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου απόψε είναι με τη σύζυγο του Άλαν, Μπάρμπαρα, τα παιδιά τους και όλους όσοι τον αγάπησαν» ανέφερε ο βρετανός πρωθυπουργός. «Ο Άλαν είχε πάει στη Συρία για να βοηθήσει ανθρώπους όλων των θρησκειών τη στιγμή που είχαν ανάγκη» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κυνηγήσουμε αυτούς τους δολοφόνους και να τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη». «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσουμε αυτήν την οργάνωση που είναι εντελώς αδίστακτη, αναίσθητη και βάρβαρη στη συμπεριφορά της απέναντι στους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε «εξοργισμένος» με το «αποτρόπαιο έγκλημα» που διέπραξε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά του βρετανού ομήρου Άλαν Χένινγκ. «Αυτό το έγκλημα, όπως και τα προηγούμενα, δεν θα μείνουν ατιμώρητα», προειδοποίησε ο Ολάντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τη στυγερή δολοφονία του βρετανού πολίτη Άλαν Χένιγκ από την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους»ανέφερε σε δήλωσή του και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. «Με τους φίλους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους μας θα συνεργαστούμε για να παραδώσουμε τους δράστες της δολοφονίας του Άλαν Χένιγκ- καθώς και τους δολοφόνους του Τζέιμς Φόλεϊ, του Στίβεν Σότλοφ και του Ντέιβιντ Χάινς- στη δικαιοσύνη» είπε.

«Η αποτρόπαια δολοφονία του Βρετανού πολίτη Άλαν Χένινγκ από τους εκτελεστές του λεγόμενου “Ισλαμικού Χαλιφάτου” αποτελεί μία ακόμα παράλογη πράξη βαρβαρότητας και ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης, ενάντια σε αθώους πολίτες και αμάχους», ανέφερε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Το νέο αυτό στυγερό έγκλημα των εξτρεμιστών του “Ισλαμικού Χαλιφάτου” ενισχύει την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας, αλλά και της Ελλάδας, να πράξουν ό,τι είναι αναγκαίο για να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.