Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ο θρυλικός πρωταγωνιστής των γουέστερν, Ιλάι Γουάλας, ο οποίος άφησε εποχή ως «άσχημος» στην ταινία «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος». Ο θάνατος του Γουάλας επιβεβαιώθηκε από την κόρη του, Κάθριν, ενώ οι συνθήκες του θανάτου του δεν έγιναν ακόμη γνωστές.

Ads

 
Ο Ιλάι Γουάλας γεννήθηκε στο Μπρούκλιν. Το 1951, έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ, συμμετείχε στην παράσταση «The Rose Tatoo», ενώ πρώτη του ταινία ήταν το «Baby Doll» (1956).

image

image
 
Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τα σπαγγέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε, ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα το 1956, έχοντας ήδη δέκα χρόνια παρουσίας στο θεατρικό σανίδι.  Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ενσάρκωνε κακοποιούς, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος και σε κωμικούς ρόλους. Είχε εμφανιστεί εξάλλου σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Ads

image
 
Από τις γνωστότερες ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε, ήταν «Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχημος», «Και οι επτά ήταν υπέροχοι», «How the West Was Won» και «The Misfits». Ο Ιλάι Γουάλας είχε τιμηθεί με Όσκαρ για τη συνολική του προσφορά.