Για συγκάλυψη νεοναζί από τον διοικητή αντισυνταγματάρχη του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας κάνουν λόγο φαντάροι καταγγέλλοντας παράλληλα πως επιτρέπει εκδικητικές συμπεριφορές, καψόνια και εθνικιστικά κηρύγματα των υφιστάμενών του. 

Ads

 

Φαντάροι του ΚΕΝ Καλαμάτας καταγγέλλουν στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος πως αξιωματικοί, οπαδοί της Χρυσής Αυγής, έχουν ανοικτή νεοναζιστική δράση εντός του στρατοπέδου. Η στάση τους αυτή, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, προκάλεσε την αντίδραση της πλειοψηφίας των νεοσυλλέκτων, ωστόσο ο διοικητής της μονάδας συγκαλύπτει αυτά τα περιστατικά και επιτρέπει την εκδικητική συμπεριφορά των υφισταμένων του αξιωματικών, με καψόνια, ενώ παράλληλα συνεχίζουν την εθνικιστική προπαγάνδα.

 

Ενδεικτικά το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος αναφέρει πως σε κείμενο του Αντώνη Πετρόγιαννη, στο tharrosnews.gr, με τίτλο  “Διοικητής ΚΕΝ Καλαμάτας «Δεν υπάρχουν νεοναζί στο στρατόπεδο»” (05/12/2013) αναφέρεται ότι  “Δεν υπάρχει κρούσμα αυθαιρεσίας ή ανοχής σε κομματικές επιλογές”. Σύμφωνα με τον εν λόγω δημοσίευμα, σχετικά με τις καταγγελίες για ναζιστικούς χαιρετισμούς, ο διοικητής του Κέντρου Νεοσυλλέκτων, αντισυνταγματάρχης Ευάγγελος Ντίλιος, διέψευσε τις καταγγελίες και πρόσθεσε: “Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα το γνώριζα. Επομένως, σε κάθε περίπτωση, δε δεχόμαστε ότι υπήρξαν στο στρατόπεδο τέτοια φαινόμενα”.

Ads

 

Ωστόσο οι φαντάροι του στρατοπέδου επανέρχονται με νέα καταγγελία σημειώνοντας πως τελικά “όλο και πιο ψηλά πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για όσα συμβαίνουν τελευταία στο ΚΕΝ Καλαμάτας” και κάνοντας λόγο για “αυθαιρεσία και έξαρση εθνικιστικών στοιχείων χωρίς όρια”. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, σαν αντίποινα στις καταγγελίες οι αξιωματικοί ανάγκασαν τους φαντάρους να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα, κάτι που δεν συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα της εκπαίδευσης και που όπως επισημαίνει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος “απαγορεύεται απο τον κανονισμό”. 

 

Παράλληλα τα “εκδικητικά” καψόνια συνεχίζονται, όπως και οι προσβλητικές συμπεριφορές των αξιωματικών προς τους φαντάρους, και όπως αναφέρουν οι φαντάροι και τα δύο αποτελούν “κανόνα” στο στρατόπεδο. Οι φαντάροι στο ΚΕΝ Καλαμάτας αντέδρασαν βγαίνοντας μαζικά στην αναφορά και το Δίκτυο επισημαίνει πως “όλα τα γεγονότα είναι γνωστά τόσο “στον Διοικητή Αντισυνταγματάρχη   Ευάγγελο Ντίλιο, που τα συγκαλύπτει, ενισχύοντας τις απαράδεκτες, επικίνδυνες, παράνομες συμπεριφορές των υφισταμένων του αξιωματικών”, όσο και στο ΓΕΣ.