Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την έκρηξη όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης, σε στρατόπεδο έξω από τον Βόλο. Tη ζωή τους έχασαν δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού ηλικίας 33 και 34 ετών και ένας φαντάρος 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε ένας 30χρονος υπολοχαγός. Αστοχία υλικού ή κακή συντήρηση; Τη διενέργεια έρευνας ζήτησε ο υπουργός Άμυνας κηρύσσοντας τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.  

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ., στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας διερράγη σωλήνας όλμου.

Ο τραυματίας αξιωματικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.
 
Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Νωρίτερα, είχε δώσει εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Ζήτησε επίσης από τον αρχηγό ΓΕΣ να διενεργήσει έρευνες για τα ακριβή αίτια.  Τα συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», επισημαίνει την υποχρηματοδότηση των  στρατοπέδων, σε αντίθεση με τα δισεκατομμύρια που δαπανώνται στους εξοπλισμούς, και ζητά την απαγόρευση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά, οι οποίες, όπως αναφέρει, κλιμακώθηκαν το τελευταίο διάστημα. 

Ads