Με ανακριτική διάταξη αποφυλακίζεται η 27χρονη Φαίη Μαρί Μάγιερ. Η 19η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, έκανε δεκτή την προσφυγή της Γερμανίδας και διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής της με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισής της ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ads

Η 27χρονη γερμανίδα κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα σχετικά με συμμετοχή της σε τρομοκρατική οργάνωση. Η ίδια αρνείται την κατηγορία.

Αρχικά είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερη μετά την απολογία της, γιατί είχε ανακύψει διαφωνία ως προς το ζήτημα της κράτησης της ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα, οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που διέταξε την προφυλάκιση της. Η ανακρίτρια θεωρούσε ότι η Γερμανίδα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με όρους, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Σημειώνεται ότι την αποφυλάκισή της είχε εισηγηθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης. Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, όχι μόνο δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που να δικαιολογούν την κράτησή της, αλλά δεν έχουν προκύψει και στοιχεία που να τη συνδέουν με βασιμότητα με πράξεις τρομοκρατίας.

Ads