Οι τύποι πλέον δεν κρύβονται. Ο Μιχαλολιάκος προχθές από την Μητρόπολη, εκτός από συνθήματα για την «Κόκκινη Μηλιά», απηύθυνε κάλεσμα για «εθνική αντίσταση με Sieg Heil». Εθνική Αντίσταση σε ποιους; Μα φυσικά στην Αριστερά, τον απανταχού της γης δαίμονα των ναζιστών. Γράφει η Μαρίνα Βήχου

Ads

Κι αν υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία, παρακολουθείστε τον ειρμό της σκέψης του δεύτερου στην ιεραρχία φιλοχουντικού και χιτλερικού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ, Χρήστου Παππά, στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης τους στη Σαλαμίνα.

(Οι φωτογραφίες είναι  από τη διαδήλωση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής για την 560η επέτειο από την πτώση της Κωνσταντινούπολης)

image

Ads

Κατά τον Παππά, «από το 1974 και μετά, τον τόπο κυβερνά η Αριστερά, είτε έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε ψοφοδεξιάς. Δεν κυβερνά ο Σαμαράς αλλά ο Βενιζέλος και ο δικηγόρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Φώτης Κουβέλης… Εμείς τους δεξιούς και τους αριστερούς θέλουμε να τους κυνηγήσουμε και να απαλλάξουμε την πατρίδα μας… στη θέση του σάπιου και του διεφθαρμένου κράτους να χτίσουμε το εθνικό και λαϊκό κράτος της ΧΑ… Το Κοινοβούλιο δεν είναι αυτοσκοπός, είναι εργαλείο για τις μέρες της νίκης που έρχονται, όταν οι ρουφιάνοι του συστήματος θα στέκονται κλαρίνο… Για μας δεν είναι τίτλος τιμής η λέξη βουλευτής. Είδαμε τι έκαναν στον τόπο οι βουλευτές».

image

Και συνεχίζει: «Τα σκυλιά του Βελουχιώτη έσφαζαν έλληνες στον Μελιγαλά, τα ιδεολογικά του παιδιά είναι στο Κοινοβούλιο και φοβούνται γιατί έρχεται η κάθαρση και η νέμεσις… τα κόμματα του συνταγματικού τόξου αποτελούν το τόξο της συνταγματικής μάσας. Εμείς απέναντι τους ορθώνουμε το ελληνικό τόξο… εκεί μέσα (στο Κοινοβούλιο) γίνονται προδοσίες, παίζεται ο Καραγκιόζης από τους πολιτικούς Καραγκιόζηδες των 6 κομμάτων του συνταγματικού τόξου… Θέλουν τη χώρα αγελαία, χώρα υποταγμένων και δουλικών, που θα ανέχεται τους πούστηδες και τις λεσβίες και κάθε ανωμαλία… Στη Βουλή γίνονται καθημερινά αίσχη… Αυτές όμως οι καρέκλες, οι υπουργικές, θα γίνουν εφιάλτες γι’ αυτούς, θα γίνουν ηλεκτρικές καρέκλες…».

image

Και το κλου της ομιλίας μετά το κάλεσμα. «Σε πίστη και πειθαρχία», είναι η αναφορά στα γραπτά του στα οποία εξυμνούσε τον Χίτλερ: «Εμείς ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΌΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 15 ΕΤΩΝ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΑ»

image

Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τελικά με το «γαϊτανάκι» του αντίρατσιστικού νομοσχεδίου αν και όλα δείχνουν ότι μάλλον άπατο θα πάει. Κάτι όμως πρέπει επειγόντως να γίνει αναφορικά με τις εκδηλωμένες προθέσεις αυτού του κόμματος να ανατρέψει το Σύνταγμα και το πολίτευμα και να γυρίσει τη χώρα 70 χρόνια πίσω.

image

Στη φαρέτρα της ΧΑ εξάλλου δεν υπάρχει μόνον ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και ο Ναζισμός. Υπάρχει και ο αλυτρωτισμός, η αναβίωση της Μεγάλης Ιδέας, που μόνο τραγικές συνέπειες θα μπορούσε να έχει για αυτή τη χώρα.

image

Είναι πάντως απορίας άξιο πώς δεν έχει προσβληθεί ακόμα η απόφαση του Αρείου Πάγου που ενέκρινε την κάθοδο στις εκλογές αυτού του ναζιστικού μορφώματος. Το άρθρο 29 του Συντάγματος είναι σαφές: «Έλληνες πολίτες, που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύσουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η λειτουργία τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

image

Η οργάνωση (είμαστε στρατιώτες) και η λειτουργία (δημόσιες ομιλίες ρατσιστικού μίσους και ευθείες βολές κατά του Συντάγματος, του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας) της ΧΑ είναι σαφές ότι δεν «εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

image