Για ύποπτες μεθοδεύσεις καταγγέλλουν την κυβέρνηση εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατηγορώντας τη «για κακοστημένη προβοκάτσια με μοναδικό σκοπό να πλήξει τον αγώνα τους». Όπως υποστηρίζουν από προχθές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δημοσιεύματα σε συγκεκριμένα μέσα για «πλιάτσικο» και κλοπές στα γραφεία της ΕΡΤ και ακολούθησαν ανάλογες καταγγελίες από πρώην στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που πρόσκεινται στο κυβερνητικό κόμμα. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «κανένας απολύτως βανδαλισμός και καμία απολύτως κλοπή δεν έχει σημειωθεί στην ΕΡΤ».

Ads

 
Το πρώτο δημοσίευμα εμφανίστηκε στο parapolitika.gr, όπου αναφέρεται: «Το απόλυτο πλιάτσικο έχει ξεκινήσει στα γραφείο της Δημόσιας Τηλεόρασης στην οδό Μεσογείων!». Μεταξύ άλλων σημειώνει κλοπές φορητών υπολογιστών ενώ αναφέρεται σε πληροφορίες για είσοδο του εισαγγελέα στα γραφεία τις αμέσως επόμενες ώρες. Το δημοσίευμα διακίνησε μέσω twitter και ο εκδότης της εφημερίδας, Γιάννης Κουρτάκης.

 
Στο μεταξύ, ο Γιώργος Αντωνίου, συντονιστής του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, μέχρι το «λουκέτο» – αλλά και κουμπάρος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, διορισμένος επί της νυν κυβερνήσεως – μετέβη σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής όπου κατέθεσε μήνυση για διάρρηξη στο πρώην γραφείο του στην ΕΡΤ.
 
«Μόλις πριν από λίγο κατέθεσα μήνυση για τη διάρρηξη στο γραφείο μου στην πρώην ΕΡΤ. Τα κακοποιά στοιχεία παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο την κλειδαριά και έκλεψαν δημόσια έγγραφα, καταστάσεις εργαζομένων, καταστάσεις μισθοδοσίας, προτάσεις της Επιτροπής Προγράμματος, υπηρεσιακή αλληλογραφία, αλλά και προσωπικά μου αντικείμενα. Προφανώς αναζητούσαν άλλα στοιχεία, που αφορούν στις έρευνες για τα σκάνδαλα και τα φοβερά ντοκουμέντα που εκθέτουν πολλούς! Ήθελαν να κλέψουν ό,τι ενοχοποιεί τους πρωταγωνιστές, τους ηθικούς, αλλά και φυσικούς αυτουργούς κακουργηματικών πράξεων. Λυπάμαι για το κατάντημα εκείνων που έχουν αναλάβει την δήθεν περιφρούρηση της περιουσίας του ελληνικού Λαού, υπέρ του οποίου δήθεν κόπτονται. Η περιφρούρηση αποδείχθηκε, εκ των πραγμάτων, ανύπαρκτη. Η πρώην ΕΡΤ έχει καταληφθεί. Και ο Νόμος έχει καταλυθεί!» αναφέρει ο ίδιος σε μήνυμά του στο facebook.
 
image

Από την πλευρά τους, εργαζόμενοι αναφέρουν ότι ο κ. Αντωνίου «δεν απαντά σε βασικά ερωτήματα: Αν είχε στην κατοχή του έγγραφα «φωτιά» γιατί δεν τα παρέδωσε στον εισαγγελέα; Γιατί αφού έκλεισε η ΕΡΤ δεν τα πήρε μαζί του;».
 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σημειώνουν ότι μόλις λίγα λεπτά από την ώρα που έγινε η δημόσια καταγγελία του πρώην συντονιστή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ο χώρος που φιλοξενεί το γραφείο του παρέμενε άθικτος. Θα δώσουν μάλιστα και σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα.
 
«Στην κλειδαριά, ωστόσο, του γραφείου του συντονιστή του α’ Προγράμματος είναι ευδιάκριτο ένα λεπτό αντικείμενο, κατά πάσα πιθανότητα η μύτη ενός στυλό. Στο γραφείο καθαυτό δεν διακρίνονται ούτε ζημιές αλλά ούτε και κάποιο άλλο στοιχείο που να δηλώνει ότι κάποιος έχει ψάξει. Οι όποιοι διαρρήκτες έπρεπε να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για το που βρίσκονται τα έγγραφα τα οποία καταγγέλλει ότι λείπουν» σημειώνουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν ότι «έξω από την πόρτα του κ. Αντωνίου είναι το γραφείο και ο υπολογιστής της γραμματέως του. Ο υπολογιστής, σύμφωνα με τη γραμματέα του, φαίνεται να έχει κλειδωθεί ύστερα από επανειλημμένες προσπάθειες κάποιος ή κάποιοι να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν με λάθος κωδικό. Στο ίδιο γραφείο βρίσκονταν και τα βιβλία πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων τα οποία λείπουν».
 
«Βέβαια είναι παράδοξο το ότι ένα θύμα διάρρηξης ξέρει ακριβώς τι λείπει από το χώρο που υποτίθεται πως έχει διαρρηχθεί χωρίς να έχει έρθει να εξετάσει το χώρο αυτοπροσώπως. Αναρωτιόμαστε, αφού και ο κ. Αντωνίου εργαζόμενος στην ΕΡΤ είναι, γιατί από το πρωί της Τρίτης εξαφανίστηκε και μιλάει για την ΕΡΤ και το χώρο εργασίας του μέσω facebook. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι πρόκειται για κακοστημένη προβοκάτσια με μοναδικό σκοπό να πλήξει τον αγώνα τους» καταλήγουν.
 
Την ίδια ώρα πάντως που ο κ. Γιώργος Αντωνίου κατέθετε μήνυση για διάρρηξη στο γραφείο του, ο κ. Ηλίας Φαραντόπουλος, διευθυντής του γραφείου του Αιμίλιου Λιάτσου, κάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες την προϊσταμένη οικονομικών της ΕΡΤ και της ζήτησε να του παραδώσει τις καταστάσεις με τις πρόσθετες αμοιβές (κυριακάτικα, υπερωρίες, υπερεργασία κλπ) των εργαζομένων. Εκείνη αρνήθηκε λέγοντάς του ότι δεν έχει πλέον αρμοδιότητα να ζητά κάτι τέτοιο.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με μήνυμα του πρώην διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιώργου Κογιάννη στο twitter, των δυο τελευταίων γεγονότων προηγήθηκε σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στην οποία μετείχαν ο Γιώργος Αντωνίου, ο Ηλίας Φαραντόπουλος και κάποια ακόμη πρώην στελέχη της ΕΡΤ διορισμένα από τη ΝΔ.

 
Πάντως εργαζόμενοι της ΕΡΤ, υποστηρίζουν ότι οι μέθοδοι της κυβέρνησης θυμίζουν αυτές που έβαλε σε εφαρμογή η Χούντα μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όταν κατηγορούσε τους φοιτητές για κλοπές και καταστροφές στο κτίριο.