Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να υλοποιηθεί το δεύτερο κύμα της “κινητικότητας” στο Δημόσιο, όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και των γενικών γραμματέων των εμπλεκομένων υπουργείων. «Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» φέρεται να δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό της χώρας». 

Ads

 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος δήλωσε πως σε αυτό το δεύτερο κύμα κινητικότητας «θα συμμετάσχουν όλα τα υπουργεία». Όπως είπε «η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με αξιοκρατικό τρόπο» και ανέφερε ότι «δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες παρεμβάσεις». «Ο χρόνος είναι δεδομένος, η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσει που έχει αναλάβει», πρόσθεσε. Μιλώντας στους γενικούς γραμματείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά και της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών του κόμματος από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς «δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση».
 
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη οι βουλευτές της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης και Ν. Κακλαμάνης δήλωσαν «παρών» κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών με ανώτερους τίτλους σπουδών, η οποία αποτελούσε προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Το Μαξίμου έστειλε μήνυμα πως αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο σε θέμα που αφορά προαπαιτούμενα τότε θα υπάρξει διαγραφή τους από το κόμμα. Κατά τη σύσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε επίσης πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, στέλνοντας μήνυμα σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα.