Τα επεισόδια στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ πέτυχαν την καλύτερη δυνατή… δυσφήμηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Δείτε πως περιέγραψαν τα ξένα ΜΜΕ τις εικόνες ντροπής στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Μπορεί να το ελληνικό πρωτάθλημα να μη συγκαταλέγεται στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όμως παρολα αυτά καταφέρνουμε και εμείς να τραβάμε πάνω μας το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ μερικές φορές το χρόνο. Βέβαια αυτό γίνεται ως επί το πλείστον για αρνητικούς λόγους, όπως για παράδειγμα τα όσα σημάδεψαν το “ντέρμπι αιωνίων” το βράδυ της Κυριακής, με Ισπανούς, Άγγλους Ιταλούς και Γερμανούς συναδέλφους να μεταφέρουν στις χώρες τους το πολεμικό σκηνικό που στήθηκε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ads

Δείτε πως “υποδέχτηκαν” τα ξένα ΜΜΕ τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, που έδωσαν μία ακόμα μαχαιριά στο χιλιοταλαιπωρημένο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δείτε χαρακτηριστικά:

Eurosport.com: Το αθηναϊκό ντέρμπι διεκόπη λόγω επεισοδίων από οπαδούς. Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους καθυστέρησε για 45 λεπτά καθώς οι οπαδοί εκτόξευαν στους αστυνομικούς φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και καπνογόνα, και η οριστική διακοπή έγινε αναπόφευκτα εννέα λεπτά πριν το τέλος, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0 από το 51ο λεπτό με το γκολ του Τζαμέλ Αμπντούν.

Πολλές μολότοφ έσκασαν κοντά στον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας τον Αναστάσιο Κάκο να τελειώσει πρόωρα το παιχνίδι και να οδηγήσει τους παίκτες εκτός γηπέδου. Είκοσι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πάνω από 50 συλλήψεις έγιναν, με 10 μολότοφ κοκτέιλς, μπαστούνια, βεγγαλικά και δύο μαχαίρια να εντοπίζονται από τις αρχές.

Ads

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ήδη τιμωρηθεί φέτος μία φορά για μη ενδεδειγμένη συμπεριφορά των οπαδών του με αποτέλεσμα να παίξει ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, θα απολογηθεί την Πέμπτη. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα φιλοξενεί επίσης δηλώσεις των Ζεσουάλδο Φερέιρα και Κώστα Κατσουράνη, ενώ η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο είναι μεν από το Ολυμπιακό Στάδιο αλλά με οπαδούς της… ΑΕΚ στις εξέδρες.

image

Guardian: Το κυριακάτικο ντέρμπι της Αθήνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού διεκόπη μετά από δύο διακοπές λόγω έκρηξης βίας από πλευράς οπαδών. Τρία οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν για την κατάσχεση της φωτιάς που είχαν βάλει σε αρκετά σημεία των εξέδρων οι οπαδοί. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτά λόγω συμπλοκών οπαδών με αστυνομικούς και η οριστική διακοπή έγινε 9 λεπτά πριν το τέλος και με τον Ολυμπιακό να νικάει με 1-0 από το γκολ του Αμπντούν στο 51′.

image

Spiegel: Ιπτάμενες βόμβες μολότοφ, περισσότερες από 30 εστίες φωτιάς, 57 συλλήψεις. Το ελληνικό ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια μεταξύ των χούλιγκανς και έπρεπε να σταματήσει πριν το τέλος του.
 
Το ντέρμπι μεταξύ των πρωτοπόρων και του 2ου της βαθμολογίας έληξε έντεκα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0. Οι χούλιγκανς έριξαν περίπου 12 βόμβες μολότοφ παρά την παρουσία 50.000 θεατών στις εξέδρες, ενώ σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ έπιασε φωτιά σε περίπου 30 σημεία. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, εκατοντάδες χούλιγκανς προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Marca.com: Σοβαρά επεισόδια στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Διακοπή οκτώ λεπτά πριν το φινάλε. Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά και 57 άτομα συνελήφθησαν. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-1), σε ένα ματς γεμάτο επεισόδια και διακοπές λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών στις εξέδρες, το οποίο τελείωσε οκτώ λεπτά πριν το τέλος υπέρ της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.
 
Η πρώτη μεγάλη διακοπή στο ματς έγινε στο ημίχρονο και κράτησε μία ώρα, ωστόσο τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει έξω από το στάδιο πριν την έναρξη του αγώνα και κορυφώθηκαν λίγο πριν το τέλος. Οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδες πετούσαν φωτοβολίδες, καπνογόνα και καρέκλες προς τους αστυνομικούς, που επιχειρούσαν να εισβάλλουν στις εξέδρες και έκαναν χρήση δακρυγόνων.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πάνω από 50 λεπτά καθυστέρηση σε σχέση με το προγραμματισμένο. Λίγο πριν το φινάλε, και με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα στο σκορ, η μαζική ρίψη αντικειμένων προκάλεσε την οριστική διακοπή του αγώνα.

image

As.com: Διακοπή στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για επεισόδια. Η αστυνομία υποχρεώθηκε να επέμβει και να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να καταστείλει τη δράση των οπαδών. Το ματς πρωταθλήματος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού διεκόπη στο ημίχρονο ύστερα από μάχες μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου  και ξανάρχισε μετά από 50 λεπτά όταν και τελείωσαν τα επεισόδια.
 
Μετά από περίπου μία ώρα, στο 80ο λεπτό του αγώνα, το ματς διεκόπη οριστικά. Τα επεισόδια είχαν αρχίσει πριν τον αγώνα γύρω από το στάδιο και επαναλήφθηκαν στο ημίχρονο. Τουλάχιστον δύο άνδρες των σωμάτων ασφαλείας τραυματίστηκαν σοβαρά και 57 άτομα συνελήφθησαν.

image
 
Sport.es: Το ελληνικό “Clasico” διεκόπη οκτώ λεπτά πριν το φινάλε με τον Ολυμπιακό να προηγείται εκείνη τη στιγμή. Η εκτόξευση αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο οδήγησε στην διακοπή του αγώνα, γεγονός που πρακτικά στέφει πρωταθλητή Ελλάδας τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-1) σε ένα ματς που είχε δύο διακοπές λόγω επεισοδιακής συμπεριφοράς των οπαδών και το οποιό τελικά διεκόπη οκτώ λεπτά πριν το τέλος, με τη νίκη να πηγαίνει στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το γκολ του Τζαμέλ Αμπντούν στο 51′ έφερε τον Ολυμπιακό στο +7 από τον διώκτη του Παναθηναϊκό πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

image
 
Calcioblog.it: Διεκόπη το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για σοβαρά επεισόδια. Ξέσπασε η πιο ακραία μορφή βίας στο ντέρμπι της Αθήνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, για την 25η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ματς διεκόπη δύο φορές εξαιτίας σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ οπαδών και αστυνομίας στις εξέδρες αλλά και της ρίψης αμέτρητων αντικειμένων, καπνογόνων και φωτοβολίδων στο γήπεδο.
 
Η αστυνομία επενέβη μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την τάξη αλλά μερίδα οπαδών τους επιτέθηκε με ότι όπλο είχαν στη διάθεσή τους. Τρία πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν για να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε διάφορα σημεία της εξέδρας, οι οποίες παραδόθηκαν ολοκληρωτικά στις φλόγες.
 
Το video που ανέβασε η καταλανική ιστοσελίδα sport.es για τα επεισόδια:
 

Πηγή: sport 24